Benedicte Riis

Benedicte RiisBenedicte Riis er 49 år, uddannet lærer og cand. phil i musik, forfatter, foredragsholder og idekvinden bag familieorganisationen Tante Andante.

Om sommeren bor hun i sit bondehus i Vrigsted ved Juelsminde, om vinteren sejler hun i sin lille Tante Andante Båd, som for tiden ligger i Brasilien.

Benedicte Riis´ produktion af bøger, artikler, TV- og radioudsendelser er stor, og hun er kendt for en levende og skarp tunge når det gælder samfundsdebat, musik og kreativ ledelse. Ofte spiller hun klaver eller synger en af sine egne viser som kreativt indslag i kurser og foredrag, eller man oplever hende udklædt i festlige gevandter.

Som grundlægger af Tante Andante organisationen har hun bygget projekter op i De Nordiske Lande, Grønland, Østeuropa, Afrika, USA og Sydamerika. Hun har været underviser på Danmarks Lærerhøjskole, arbejdet på Lego, Sesamy Street i New York og for Western Publishing, USA´s største børnebogsforlag. Benedicte Riis har også interviewet mange interessante mennesker, bl.a. Victor Borge og Astrid Lindgren.

Eventyrlyst kombineret med forfatterskab har bragt Benedicte Riis ud på en del spændende ekspeditioner. I 1988-89 boede hun med sine to børn i Bulgarien og oplevede den voldsomme tid op til murens fald. I 1993-95 boede hun med sin datter i indianerreservaterne i Nordwisconsin og lavede bl.a. en film om Chippewa-kulturen. Fra 2000-2005 tilbragte hun megen tid i Afrika, og skrev bl.a. en bog og optog en CD med børns sange og fortællinger. Her kørte hun sin Land Rover gennem Kalahariørkenen for at møde buskfolkene og tog op ad Afrikas østkyst til det spændende Madagascar.

Ledelse, eventyr og forfatterskab stod for alvor sin prøve i vinteren 2006-7 hvor hun var skipper på sin egen 31-fods båd fra Cape Town over St Helena til Rio de Janeiro.

45 dage på havet blev afløst af 30 dage i Rios myldrende Karneval. Med sig hjem havde hun manuskript til artikler og bøger, hvoraf den ene af titlerne med al sandsynlighed kommer til at lyde: ”Pigeskipper”.

Foredrag og kurser

Benedicte Riis holder følgende foredrag:

SLIP DRØMMENE FRI - musik-foredrag for SEJLERE med Benedicte Riis

Benedicte Riis tager os med over Atlanterhavet fra Cape Town til Rio de Janeiro i sin lille 31 fods sejlbåd og fortæller i billeder og musik om beslutningen, forberedelserne og økonomien. Vi går ombord og sejler omkring Kap Det Gode Håb hvor de to gaster, Anna og Jacob, som er på alder med Benedictes egne børn, langsomt vænner sig til sølivet. Efter St Helena møder de sammen angsten, tvivlen og stormen hvor alting går galt og sejlads, ledelse og selvudvikling bliver praktisk nødvendige størrelser. Men drømmene er intakte, gennem dull rooms og motorskader....

Benedicte Riis har guitaren med og synger sange forfattet på havet. Foredraget bygger på bogen "Slip drømmene fri - bliv skipper i dit eget liv" som er udkommet på forlaget Koustrup og Co.


SLIP DRØMMENE FRI - foredrag for LEDERE med Benedicte Riis

Oplev et power-eventyr for ledere, som har mod til at bruge drømmene aktivt og kræfter til selv at styre skuden gennem hårdt vejr. I drømmene ligger ofte den gode ide, lysten til forandring og det eventyrlige drive som fører til de spændende møder, de nye teams og de friske planer. Det er en ur-kraft i mennesket at realisere sine drømme, og vores selvtillid og dømmekraft styrkes hele tiden af gode resultater og happy endings. Men drømme er også hårdt arbejde, barske beslutninger og kameler at sluge.

Benedicte Riis beskriver i billeder, modeller og musik en leders tanker og følelser gennem realisering af en farlig plan.

Fra budgetter og økonomistrukturer hopper hun ud på det dybe vand og tager os med over Atlanterhavet fra Cape Town til Rio de Janeiro. Det kræver planlægning og selvdisciplin, timing og rollefordeling - men drømmene er hele tiden intakte og altid med.

Utraditionelt i foredraget medbringer Benedicte Riis sin guitar og krydrer oplevelsen med sange om timing, samarbejde, ansvar og den vidunderlige glæde og sejrsrus det er, at gå styrket i land!

Foredraget bygger på bogen "Slip drømmene fri - bliv skipper i dit eget liv" som er udkommet på forlaget Koustrup og Co.

Benedicte Riis kan bookes på tlf. 7026 0100 eller info@detforboern.dk